MENU

de • 23 ianuarie 2014 • (de)liriceComentarii (7)

Honey, (o parabolă cu parfum de magnolie)

 

Afară, magnoliile s-au lăsat păcălite de aerul primaveril şi au înmugurit. Boboci s-au iţit de proşti, fără să se prindă că e ţeapă. Rozul lor  o să fie boţit de frig şi zăpadă. Vor îngheţa, tăntălăii şi nici nu o să înţeleagă măcar de ce. Că ei au zis că e bine ce fac. Soarele le-a zîmbit. I-a chemat. S-au lăsat tentaţi dar au rezistat stoic o vreme. Şi-au zis, nu ne înmugurim, că nu se face. Parcă a venit prea repede primăvara, mi-e că nu e combinaţie. Să nu ne-o luăm în fotosinteză, iar. Până la urmă au cedat, ca orice boboci fără pic de sevă cenuşie, nimic. Iată-i. De un roz aproape desuet în ingenuitatea lui. O să îi îngenuncheze crivăţul. Vor tremura o vreme, ca nişte căţeluşi abia fătaţi. Apoi vor îngheţa. Îngheţul e dulce,  ştiu eu de cînd am stat sub avalanşă. Li se va face cald şi vor visa. Vor visa că soarele a rămas de două suliţe pe cer. Că au înflorit ca o spumă. Că două degete subţiri le-a mîngîiat o singură petală. Un nas mic le-a inhalat parfumul. La vremea cînd vor visa-simţi atingerea, vor fi deja morţi.

Îngheţaţi.

 

 

7 răspunsuri la postarea Honey, (o parabolă cu parfum de magnolie)

 1. ILUZIA spune:

  Domnule dar carcotasa esti! ba ca ai trecut oceanul , ba ca ai stat sub zapada….pai eu am dat salariul pe o luna sa fac 4 sedinte de criosauna sa ma bage fatuca aia la minus jde grade pe cand tu ai experimentat moca.

 2. petronela spune:

  sunt o nerecunoscatoare.

 3. Luminita spune:

  Ma tem ca anul asta nu voi avea nici magnolii, nici lalele, din aceeasi cauza: stau sa crape nebunii de muguri pe magnolie iar lalele-s de-o palma afara, desi am infipt bulbii regulamentar!

 4. Bogdan Fottescu spune:

  Florile ca florile, da’ ce te faci cu fructele, ca „e papa bun” si natural…

 5. Bogdan Fottescu spune:

  Bijuteria potrivita, la locul potrivit 😉

 6. May spune:

  Ce zglobiu si fain si copilaresc e textul asta! Imi vine sa il citesc pe post de poveste de seara odorului meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *